Resultat

Chalmers Ventures och Climate-KIC:s Greenhouse pris

Solcellskollen (Erik Wallnér, Eric Ahlberg, John Martinsson)

Pris: En plats Climate-KIC:s och Chalmers Ventures Greenhouse program för att utveckla idén med €5000 projektbudget för resor och projektutlägg. Läs mer…

Juryns motivering: En mycket bra pitch från ett energifyllt team. Vi gillar att fler konsumenter motiveras att använda solceller. Det finns en tydlig affärsmodell och vi ser stora möjligheter att nå ut med budskapet till en stor publik via t.ex. sociala medier.

Göteborg Energi Miljöfonds pris

PARC (Philip Sjöstrand, Cassandra Hellman, Rickard Zäther, Axel Karlsson)

Pris: 25 000 kronor. Läs mer…

Juryns motivering: Med kreativitet, stadsutveckling och miljömedvetenhet i fokus vill bidraget öka förutsättningarna för ökad solelsproduktion.  En inspirerande idé där laget vill skapa en modern, digital mötesplats och etablera en ny affärsmodell för aktörer med helt olika förutsättningar. Det är i mötet mellan de som har tillgång till lämpliga ytor och de som brinner för ökad andel solel men inte har tillgång till lämpliga ytor, det kommer att hända. Det är en idé som fonden gärna vill ge möjlighet till fortsatt utveckling.

SP/ RISE:s projektutvecklingspris

Ett soligt Göteborg (Mikael Käck, Jens Wallén, Amanda Oskarsson, Petter Sjöström)

Pris: Kvalificerat stöd från SP / RISE i att bl.a. söka finansiering för fortsatt utveckling. Läs mer…

Juryns motivering: En lösning som kan bidra till hållbara byggnader, den största användaren av energi. Lösningen stödjer den typ av integrerade lösningar som gör det möjligt för solenergi att hitta en större marknad. SP/ RISE:s två pågående forskningsprojekt ”Soligt o Smart” och ”Solavskärmningar i praktiken” ger ökade möjligheter att ta iden vidare både tekniskt och affärsmässigt.

Svensk Solenergis pris till gudinnan SOLs minne

Mixlaget (Penpaka Ant Kannikaporn, Fabian Ebbesson, Nadja Niegel)

Pris:  5000 kronor avsett att användas till rekreation genom kultur av det mest energigivande laget. Läs mer…

Juryns motivering: Ett innovativt förslag som förenar tilltalande design med lekfullt lärande och uppmuntrar den unga generationen att använda hållbar teknik.

Sommarjobb på Göteborg Energi

SUNK (Anton Lindegren, Louise Hulten, Elias Lind, Viktor Skoglund)

Pris: Fyra veckors sommarjobb hos Göteborg Energi. Läs mer…

Juryns motivering: Detta pris ger dig och ditt lag en möjlighet att arbeta med konkretisering av den spännande idén att utveckla ett utbildningsmaterial till Stadens skolor – det så kallade Solpaketet under 4 veckors betald arbetstid här oss oss på GE. Med handledning och möjlighet att testa konceptet – konkretisera och lära – skapar vi ömsesidig nytta – här och nu.

Göteborg Energis studiebesökspris

Zaziwe (Isabella Palmgren, Linus Kingfors, Linn Bäckegren, Sammie Tapiwa)

Pris: En heldag med studiebesök på några av stadens energistoltheter, bland annat Big Glenn och GoBiGas. Läs mer…

Juryns motivering: Med ett tydligt och konkret förslag till hur elcyklandet kan öka i Göteborg är bidraget från Zaziwe väldigt spännande, kreativt och genomförbart. Vi vill uppmärksamma gruppens fina bidrag genom att ge er möjligheten att bli än mer inspirerad av det vi har gjort hos oss på Göteborg Energi med en heldag med studiebesök på några av stadens energistoltheter – och kanske även hos våra kollegor i Staden som idag jobbar med Styr & Ställ. Vem vet – ert koncept och betydligt fler elcyklar kanske rullar på Stadens gator redan till våren?

SP/ RISE:s lära känna oss-pris

Samtliga tävlingsdeltagare

Pris: Ett halvdags studiebesök på SP / RISE våren 2017. Läs mer…

Juryns motivering: Vi har bara kunna premierat en idé med SP/ RISE:s projektutvecklingspris, men har sett möjligheter i betydligt fler av era arbeten. Med vårt Lär-känna-pris ger vi er möjlighet att ta diskussionen vidare och ser fram emot att se er på SP!

Fototävling: Bästa bilden från SOLution på sociala medier

Zaziwe (Isabella Palmgren, Linus Kingfors, Linn Bäckegren, Sammie Tapiwa (foto))

Pris: Startplats för hela laget i StafettVarvet

Annonser